NA24.no

Rentenivået i eurosonen vil forbli lavt i lang tid framover, spår Mario Draghi, sjef for Den europeiske sentralbanken.
Rentenivået i eurosonen vil forbli lavt i lang tid framover, spår Mario Draghi, sjef for Den europeiske sentralbanken. (Skjermdump ESB)

Spår lav rente i lang tid

Rentenivået i eurosonen vil forbli lavt i lang tid framover, spår Mario Draghi.

I et lengre intervju med den nederlandske avisen De Telegraaf sier Draghi at den økonomiske innhentingen i eurosonen fortsatt er skjør, usikker og sårbar. Rentene vil ikke stige før innhentingen har blitt mer stabil.

– Vi fortsetter å støtte bankenes virksomhetsfinansiering i ytterligere fire år. Det innebærer at rentene kommer til å bli liggende på et lavt nivå, sier Draghi til avisen.

Han understreker at ESB ikke ser noen tegn til deflasjon i eurosonen. Deflasjon innebærer en omfattende prisnedgang som følge av at både husholdninger og bedrifter venter med investeringer i håp om at prisene skal synke enda mer.

Inflasjonen i eurosonen ligger klart under ESBs mål på like under 2 prosent. Nå er stigningen i konsumprisindeksen på årsnivå om lag 0,5 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere