NA24.no

Spår mer boligsmerte

Legendarisk investor med smertefull spådom om boligproblemer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den amerikanske investorguruen og verdens fjerde rikeste mann, Warren Buffett, spår at problemene i det amerikanske boligmarkedet i forbindelse med de såkalte supbrime-lånene, lån til personer med dårlig kredittverdighet, vil ramme konsumentene i opptil to år.

NA24 - din næringslivsavis

- Subprime-problemet har en innflytelse og det vil ha en enda større påvirkning, sier Buffett på et besøk i Sør-Korea, ifølge CNNMoney.

Hva betyr eiendomsfall i USA for norske boligeiere?
Les mer: Fnyser av boligskjelv

- Kan skade kjøpekraften
I sommer ble verdens finansmarkeder rammet av det stadig økende misligholdet blant amerikanske boliglånskunder, da det igjen påførte kreditt-, aksje- og valutamarkedene smerte. Siden august har det vært spådd at problemene er foranledningen til en resesjon i den amerikanske økonomien.

- I løpet av de neste seks månedene, ett år, to år kan problemene i det amerikanske lånemarkedet føre til mange problemer for konsumentene og skade kjøpekraften i USA, sier Buffett.

- Dollaren skal ned
Buffett har imidlertid tro på at den amerikanske økonomien er sterk nok til å håndtere problemene, og han mener den amerikanske dollaren, som allerede er rekordsvak mot euro, skal videre ned.

- Vi er fortsatt negative til dollaren målt mot de fleste store valutaer, sier Buffett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere