*Nettavisen* Økonomi.

Spår nedgang på Oslo Børs

OSLO 20150730. Børsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Mot nedgang fra start på børsene i Europa, tror analysesjef.

24.09.15 08:43

Etter fall i energisektoren i USA i går tror nettmegleren Netfonds Oslo Børs vil åpne i rødt torsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,52 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I oljemarkedet har prisen på nordsjøolje trukket ned rundt 0,8 dollar siden i går ettermiddag, til 48 dollar per fat.

I Asia faller Tokyo-børsen med 2,4 prosent etter å ha holdt stengt i flere dager, mens USA-børsene endte moderat ned i går kveld.

Økte svingninger
- Energi- og material aksjene på Wall Street falt utover kvelden i går, noe som kan komme til å prege Oslo Børs negativt i dag. Resten av Europa ligger for øvrig også an til å åpne ned, skriver Berntsen i Netfonds.

- Når det er sagt, volatiliteten har økt de siste dagene, derfor blir vi ikke overrasket om aksjemarkedene skulle endre retning utover dagen. En del investorer venter dessuten på nye støttetiltak fra kinesiske myndigheter.

Nye nøkkeltall
På makrosiden er det i dag klart for den tyske Ifo-indeksen, som måler stemningen i næringslivet. Indeksen er ventet ned til 107,8 i september fra 108,3 i august.

Fra USA kommer ny statistikk over ordreinngang av varige goder i august, den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd og nyboligsalget i august.

Her hjemme er det duket for rentebeslutningen fra Norges Bank klokken 10.

Lavere oljepris, men svekket krone
- Det er spenning knyttet til Norges Banks rentemøte i dag. I juni presenterte banken en rentebane som tilsa rentekutt «dersom alt gikk som ventet». Det gjør det aldri, heller ikke denne gangen, skriver Nordeas sjeføkonom Steinar Juel i en morgenrapport.

Lavere oljepris og lavere renteforventninger internasjonalt trekker i retning trekker ifølge Juel i retning rentekutt, mens svekket kronekurs trekker i motsatt retning.

- Så vi tror ikke det blir kutt nå, men at Norges Bank vil presentere en rentebane hvor sannsynligheten for kutt i november/desember er mer enn 50 prosent. Banen vil også være klart lavere lenger frem i tid enn den de presenterte i juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.