NA24.no

Spår nedtur for oljeprisen

Sist oppdatert:
DnB NOR Markets tror oljeprisen vil falle de neste årene.

Mandag formiddag la DnB NOR Markets frem rapporten Økonomiske Utsikter for andre kvartal.

NA24 – din næringslivsavis

Analytikerne i banken mener oljeprisen i dag er på et for høyt nivå, og at den vil korrigere ned noen dollar i løpet av året. Anslaget for 2007 er en snittpris på 61 dollar per fat Brent råolje, 60 dollar i 2008, 58 dollar i 2009 og 55 dollar i 2010.

Nedgangen i USA
- Risikoen for en lavere oljepris domineres av frykten for en nedgang i den amerikanske økonomien, noe som ville svekket etterspørselen betydelig og dermed ledet til lavere priser. Denne risikoen nedad begrenses av OPECs uttalte prismål på 55 dollar per fat OPEC-olje, da kartellets makt til å gjennomføre kvoter fremstår som troverdig, skriver DnB NOR i rapporten.

Flere forbehold
Samtidig mener meglerhuset at oppsiderisikoen vurderes å være større, da flere elementer kan lede til en høyere oljepris enn anslått. Først og fremst er det konflikten rundt Iran som øker risikoen for en høyere oljepris.

- På sikt kan manglende investeringer som følge av nasjonalisering av oljesektoren i flere viktige land føre til at tilbudssiden ikke makter å holde følge med etterspørselen. Dette taler isolert sett for en høyere oljepris, men det er for tidlig å si om dette er en varig utvikling, eller om de internasjonale selskapene igjen får mulighet til å bidra med nødvendig kompetanse og teknologi, mener analytikerne i DnB NOR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere