NA24.no

Spår ny norsk jubelperiode

Hans-Joachim Polk, administrerende direktør i RWE Dea Norge.
Hans-Joachim Polk, administrerende direktør i RWE Dea Norge. Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Jeg mener framtiden helt klart er lys, sier toppsjefen i stort kraftselskap.

GAMLE LOGEN (NA24): RWE Dea er en del av RWE-konsernet, som er et av de fem største kraftselskapene i Europa.

RWE Dea er blant de beste selskapene innen leting etter og produksjon av naturgass og råolje, og selskapet har vært inne i Norge i over 35 år.

Hans-Joachim Polk er administrerende direktør i RWE Dea Norge. Han mener man står ovenfor gode tider i olje- og gassindustrien i Norge.

- Det var helt klart et spennende år for den norske olje- og gassindustrien i fjor. Etterspørselen er fortsatt stor, og industrien klarte å oppdage nye, store olje- og gassfelt. Så jeg mener framtiden helt klart er lys, sier Polk til NA24.

Spår oljeboom
Direktøren forteller imidlertid at det fortsatt er ting man må håndtere.

- Jeg ser utfordringer når det kommer til det å ha kvalifisert mannskap, at vi har nok kapasitet til å produsere offshore-installeringer og at vi har et tilstrekkelig antall rigger som kan bore etter olje, sier Hans-Joachim Polk.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

Tyskeren tror likevel at utsiktene til oljeindustrien er positive, og han tror man står ovenfor en ny oljeboom.

- Ja, jeg vil si det. Men så vidt jeg vet, er det velbalansert - det er også store gassfelt. For både olje og gass er det stor etterspørsel, spesielt etter avgjørelsen i Tyskland om å gå bort fra atomkraftverk, sier Polk til NA24.

- I Tyskland vil etterspørselen etter gass gå opp, og jeg tror at det fortsatt er stort behov for olje, når man ser på utviklingen i verden. Når det gjelder Norge forventer jeg en ny olje- og gassboom - med flere selskaper som får nye ideer og vil være interessert i å ekspandere virksomheten, slår direktøren fast.

- Oljeprisen vil stige
Hans-Joachim Polk tror også at oljeprisen vil bli høyere.

- Tendensen er at oljeprisen vil stige, men det er klart at den ikke burde overskride en viss grense. For eksempel erklærte nylig Saudi-Arabia at de ville øke produksjonen for å holde oljeprisen rundt 100 til 120 dollar, sier RWE Dea-direktøren.

- Men jeg mener dette er en god pris, som man kan leve med og takle i en tid med nye, kostbare utfordringer, legger Polk til.

Og hvis du er interessert i å være med på utviklingen i oljeindustrien i Norge, er dette typen RWE Dea ser etter.

- Vi ser hovedsakelig etter erfarne folk, som ingeniører med erfaring innen feltutvikling eller underhavsinstallasjoner. Vi ser også etter erfarne geofysikere og geologer, sier Polk, men legger til at det er sjanser for yngre personer også.

- Vi bestemte oss nylig for å tilnærme oss universitetene, fordi vi har mye kunnskap som kan overføres og vi ser vårt ansvar til å tilnærme oss universitetene og gi unge, nyutdannende folk sjansen til å slutte seg til oss, uttaler Polk, før han legger til at dette først vil skje et stykke inn i framtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere