NA24.no

Spår nye oljerekorder

Sist oppdatert:
DnB Nor Markets hever langtidsestimatet for oljeprisen.

De sterke fundamentale faktorene i oljemarkedet kommer etter DnB NOR Markets syn fortsatt til å skyve prisene på olje opp i tiden fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Oljen i 165 dollar
Før påsken var analytikerne i meglerhuset ute med et estimat for 2012 på 130 dollar fatet, men etter den kraftige prisoppgangen de siste ukene jekkes estimatene opp. Langtidsestimatet ble nemlig passert i forrige uke.

Nå venter meglerhuset at oljeprisen vil stige til 165 dollar fatet i 2012.

- Fortsatt positivt
Anslaget for inneværende år er jekket opp til 140 dollar for andre halvår. Meglerhuset venter at dette vil vare frem til 2010 da de ser prisen øke til 150 dollar.

- Som følge av at vårt langsiktige estimat for oljeprisen er oversteget må vi avgjøre om vi fortsatt er positive til oljepriser fra nåværende nivå eller om vi tror at dagens nivå vil føre det fremtidige markedet tilbake i balanse. Så langt har vi ikke sett noen data eller politiske nyheter som har endret vårt positive syn på oljeprisen, skriver DnB Nor Markets.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere