NA24.no

Spår nytt bullmarked

Foto: Jin Lee (AP)
Sist oppdatert:
Men torsdag var bremsene på.

Investeringsbanken Goldman Sachs høyprofilerte aksjestrateg, Abby Joseph Cohen, var ute å spådde starten på et nytt bullmarked torsdag. Det betyr at hun venter videre oppgang for USA-børsene.

NA24 - din næringslivsavis

Abby Cohen, Goldman Sachs, Scanpix
Til CNBC uttalte Cohen at S&P 500-indeksen kan stige til 1.100, men advarte likevel mot en humpete vei dit. På torsdag endte det imidlertid ned, og omtalte S&P 500 var ned 0,5 prosent til 997 poeng. Cohen har ry for å være en av de mest positive aksjestrategene på Wall Street, og ble særlig kjent på 90-tallet da hun spådde flere år med børsoppgang.

Nedgang
Tordagen ble det et pust i bakken for Wall Street. Teknologitunge Nasdaq-indeksen var ned 1 prosent til 1.973 poeng. Dow Jones-indeksen var samtidig ned 0,3 prosent til 9.256 poeng.

Svake arbeidsløshettall som kom torsdag var med på trekke ned. Det er også en viss nervøsitet i markedet for den store arbeidsmarkedsrapporten som kommer ut fredag. Blant de store selskapene fra det særlig Procter & Gamble. Aksjen falt nesten 4 prosent på svake salgsutsikter fra vareprodusenten

Ellers var finanssektoren i støtet torsdag, og særlig utskjelte AIG var sterk bidragsyter. Aksjen var opp 5,6 prosent i forkanten av kvartalsrapporten som er ute fredag.

Kjempe rally
Nedgangen torsdag og de positive spådommene til Cohen kommer etter at det amerikanske aksjemarkedet har gjort det svært godt i sommer. Bedre resultater enn ventet fra selskapene i andre kvartal, har fått investorene ned fra gjerdet.

Svake jobbtall fredag kan imidlertid raskt endre den positive stemningen som har ridd aksjemarkedene de siste månedene, tror en rekke eksperter på Wall Street.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere