NA24.no

Spår oljemygger til himmels

Sist oppdatert:
Pareto mener oljeaksjene kan stå foran en kraftig opptur.

RADISSON SAS PLAZA, OSLO (NA24): Ole-Rikard Hammer, analytiker i Pareto, er svært optimistisk på vegne av norske oljeselskaper.

NA24 - din næringslivsavis

Dersom oljeprisanslaget til Hammer, på 80 dollar fatet i 2010, slår til, mener analytikeren at enkelte oljeselskaper på Oslo Børs har en formidabel oppside.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Tror du oljeprisen går opp, da skal du ha norske aksjer. Oljen er en stor del direkte på Oslo Børs, og i tillegg er det en hel rekke indirekte fordeler ved høy oljepris. Enkelte av oljeselskapene tror vi har en større oppside enn andre, sier Hammer.

Spår kraftig opptur
Han trekker spesielt frem Noreco, som Pareto mener har en oppside på hele 185 prosent dersom oljeprisen fortsetter oppover, slik de altså mener den skal.

- Skulle det skje at vi har helt rett, er det mange spennende muligheter. De fleste aksjer på børsen har en oppside. Typisk er utslagene større på de mindre selskapene enn på for eksempel StatoilHydro.

Samtidig som Hammer er svært positiv til Noreco, mener Pareto at også DNO, Det norske og PA har oppsider på mellom 50 og 60 prosent – vel å merke dersom Pareto treffer med sitt oljeprisanslag.

Tro på riggmarkedet
Samtidig trekker Pareto frem riggmarkedet som underpriset.

- Kursene synes å diskontere et betydelig svakere riggmarked enn det vi ser nå, sier Hammer.

Mens de siste kontraktene som er inngått er gjort på nivåer rundt 550.000 dollar dagen, prises enkelte riggselskaper fortsatt med rater på under 400.000 dollar. Hammer dro spesielt frem PDE, RIG og NE som eksempler på at det er inndiskontert lave rater i forhold til hva som oppleves i markedet.

- Vi tror oljemarkedet er et spennende sted å være de neste tre til fem årene, men timingen er vanskelig, mente Hammer avslutningsvis.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere