*Nettavisen* Økonomi.

Spår oppgang fra start på Oslo Børs

Oslo Børs. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Tror stigende oljepris vil løfte børsen.

Etter ny oppgang i oljeprisen tror nettmegleren Netfonds på en positiv start på Oslo Børs onsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,51 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar.

I Asia er Tokyo-børsen opp 0,8 prosent, mens aksjene i Hongkong er opp 1,6 prosent.

- Oljeaksjene steg reelt i gårsdagens handel etter at oljeprisen steg over 50 dollar per fat. Dette er godt nytt for Oslo Børs som er svært oljeavhengig. Onsdag morgen har prisen steget ytterligere, og handles nå til 52 dollar. Tungvektere, som Statoil og Seadrill, vil dra nytte av dette i dag. De asiatiske børsene endte for øvrig opp onsdag, dog det skyldes at aksjene i Europa steg i går, skriver Berntsen.

Referansekontrakten på nordsjøoljen omsettes for 52,5 dollar per fat i morgentimene, opp rundt to dollar siden i går ettermiddag.

- Gårsdagens oppgang kom etter at blant annet en representant for IEA uttalte at de

venter fall i produksjonen gjennom 2016. En privat måling i forkant av dagens offisielle amerikanske lager oppdatering indikerer i tillegg et trekk i råoljebeholdningene for forrige uke mot opprinnelig forventninger om en økning på 2,4 millioner fat, kommenterer DNB Markets i en morgenrapport.

Kraftig oppgang i oljeaksjer
I oljeservicesektoren, som har fått bank på børsen i kjølvannet av fallende oljepris og oljeselskapenes budsjettkutt, har flere aksjer gått sterkt den siste uken.

Riggselskapet Fred. Olsen Energy er opp hele 34 prosent, Seadrill har steget 17 prosent og Aker Solutions er opp 17 prosent.

Den siste uken har også resultert i en oppgang på 15 prosent for Statoil og 24 prosent for Det norske oljeselskap.

- Flere oljeserviceselskaper er opp 10 til 30 prosent de siste fem dagene. Det er helt ekstremt og det er ikke tvil om at det representerer en endring i sentimentet, sa aksjestrateg Erik Roland i Nordea i går ettermiddag.

- - Fundamentalt har man ikke sett noe som tilsier at man skal bli superoptimistisk på oljeprisen på kort sikt. Men når oljeselskapene struper investeringsbudsjettene vet man at det tilbudsoverskuddet man har i dag vil forsvinne etter hvert. Etterspørselstall, spesielt fra Kina, er overraskende sterke. Det får kanskje folk til å tro at markedet vil være raskere i balanse enn man har fryktet tidligere, sa Roland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.