NA24.no

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Spår Oslo Børs rett opp

- Alle pilene peker oppover torsdag morgen.

Etter oppgang på børsene i USA og i Asia tror Netfonds Oslo Børs åpner rett opp torsdag.

- Vi tror Oslo Børs åpner opp 0,94 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I USA steg aksjeindeksene opp mot 2,3 prosent torsdag, men Tokyo-børsen var opp 1,9 prosent.

- Alle pilene peker oppover torsdag morgen, dermed ligger det an til oppgang på Oslo Børs i åpningsminuttene. Optimismen skyldes flere faktorer, blant annet at amerikanske politikere har blitt enige om å forlenge fristen for å heve gjeldstaket til 11. desember. I tillegg har det blitt sluppet viktige makrotall fra Kina (PMI tall). Disse kom inn marginalt over forventningene. De asiatiske børsene endte for øvrig opp mellom en og to prosent på dette, skriver Berntsen i Netfonds.

Stolt-Nielsen skuffer
Rederiet Stolt-Nielsen seilte inn mindre inntekter i tredje kvartal, men fallende kostnader gir likevel økt overskudd.

For kvartalet som ble avsluttet ved utløpet av august endte inntektene på 501 millioner dollar, mot 545 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

I samme periode var driftsresultatet opp til 59,8 fra 45,4 millioner dollar, mens resultatet før skatt steg til 33 fra 20,2 millioner dollar.

I forhold til analytikernes forventninger skuffer resultatene. Ifølge estimater innsamlet av SME Direkt var det ventet inntekter på 528 millioner dollar, driftsresultat på 71 millioner dollar og et resultat før skatt på 46 millioner dollar.

Lavere salg
Nye tall fra Selvaag Bolig viser at boligbyggeren i tredje kvartal solgte 208 boliger til en samlet verdi på 750 millioner kroner, ned fra 259 boliger til 915 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

- Det er stor etterspørsel etter nye boliger i Stor-Oslo, Bergen og Trondheim, og vi har solgt godt i alle prosjektene våre i disse markedene, sier Selvaag Bolig-sjef Baard Schumann i en børsmelding.

- Bedre salg enn forventet i tidligere perioder har imidlertid ført til at vi har hatt færre boliger til salgs i dette kvartalet, sier Schumann.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere