*Nettavisen* Økonomi.

Spår rekordresultater for Norwegian

Ifølge analytikernes prognoser kan man vente et historisk sterkt resultat når Norwegian-sjef Bjørn Kjos legger frem kvartalsregnskapet senere i oktober. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald (NTB/Scanpix)

- Det er fantastiske tall.

Norwegians trafikktall for september får en lunken mottagelse på børsen tirsdag, men fra analytikerhold sitter lovordene løst.

- Det er fantastiske tall. Det er skikkelig bra. Lastefaktoren på 88,2 prosent i september er et nivå som man kun så i topp sommermåneder i gamle dager, og knapt nok det. Det er bra over hele linjen, sier analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans til Nettavisen Stocklink.

Swedbank er også positivt overrasket.

- Det var høyere vekst, høyere yield og høyere lastefaktor enn vi hadde forventet, sier analytiker Hans Erik Jacobsen.

I september pekte pilene riktig vei for flyselskapet, med ni prosent passasjervekst, bedre kapasitetsutnyttelse og økte inntekter per passasjer (yield).

På langdistanse var flyene nærmest stappfulle, med en fyllingsgrad på 96 prosent.

Les mer: Nye solide Norwegian-tall

- Det blir rekordresultater
Ifølge analytikernes prognoser kan man også vente et historisk sterkt resultat når Norwegian-sjef Bjørn Kjos legger frem kvartalsregnskapet senere i oktober. Estimater innsamlet av SME Direkt viser at det ventes et overskudd før skatt på rekordhøye 1,3 milliarder kroner, mer enn en dobling fra samme periode i fjor.

Etter det svake fjoråret som resulterte i milliardtap viser estimatene at 2015 vil ende med et positivt resultat før skatt på over 900 millioner kroner.

- Det blir rekordresultater i tredje kvartal, sier Fondsfinans-analytikeren, som trekker frem tre grunner fremgangen.

- Det er bedre markedsbalanse i Norden

- Det er god utvikling på langdistanse, som kanskje den viktigste biten

- Den europeiske ekspansjonen, spesielt Gatwick

- Trafikktallene har vært veldig gode i løpet av tredje kvartal. Både juli, august og september har vært bra, med gjennomgående god vekst, høy fyllingsgrad og bra yieldutvikling. Langdistanse går vesentlig bedre. Regulariteten der er blitt veldig god, sier Jacobsen i Swedbank.

Økt hedging-tap
På Oslo Børs har Norwegian-aksjonærene blitt belønnet med en kursoppgang på nærmere 30 prosent hittil i år, mot oppgangen i det totale markedet på vel fem prosent. Aksjen er imidlertid flat tirsdag.

Fondsfinans-analytikeren påpeker at flyselskapets tap på sikringsposisjoner er opp fra 223 millioner kroner ved utløpet av august til 364 millioner kroner ved utløpet av september.

- Jeg tror det er hva markedet reagerer på i dag. Jeg synes det er rart. Det underliggende bekrefter at butikken går veldig bra og sannsynligvis skal estimatene opp i tiden fremover. Det var også forventet at hedging-tapet skulle komme opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag