NA24.no

Spår rent Frp-flertall

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet kan få rent flertall i Norge. Det spår Carl I. Hagen som i helgen går av som formann.

Valgnatta feiret Carl I. Hagen som en vinner med 22,1 prosent av velgerne i ryggen, nå tror han partiet kan mer enn doble den oppslutningen.

30 prosent på siste måling
På TV 2s siste Gallup denne uken fikk Fremskrittspartiet 30,4 prosent, nå tror den avtroppende formannen at partiet vil fortsette å vokse.

I Tabloid på TV 2 i kveld spådde Carl I. Hagen at Fremskrittspartiet kan komme til å få rent flertall i Norge.

- Fullt mulig
- Om de andre partiene fortsetter å være så, la meg bruke et balansert ord, så ukloke i sine løsninger som de er, og fortsetter å demonstrere at de ikke har peiling på hvordan de skal løse hverdagsproblemer for folk flest, da er fullt ut muligheten for at vi kan gjøre som Arbeiderpartiet i forrige århundre å også ha perioder hvor vi har rent flertall.

- Rent flertall i Stortinget?

- Ja, svarte Hagen kontant i programmet.

Lenge siden
Det er snart 50 år siden noen klarte det sist. I 1957 fikk Einar Gerhardsens Arbeiderparti rent flertall ved Stortingsvalget.

Carl I. Hagen legger dermed lista svært høyt for sin etterfølger, som slett ikke er like sikker på rent flertall.

- Vi skal være forbredt på å gjøre det veldig bra, men vi skal også være forbredt på å gjøre det veldig dårlig, sier Siv Jensen.

Hun mener det er hardt arbeid som avgjør om partiet lykkes med å nå Hagens ambisiøse spådommer om rent flertall på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere