NA24.no

Spår svak ukestart på Oslo Børs

Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Oslo 20150715. Inngangspartiet til Oslo børs i Oslo sentrum. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
- Dette vil mest sannsynlig påvirke børsåpningen.

Nedgang på børsene i Asia vil smitte over på Oslo Børs, tror nettmegleren Netfonds.

- Vi tror Oslo Børs åpner ned 0,35 prosent i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

I Asia faller Shanghai-børsen med 0,6 prosent og Tokyo-børsen er ned 1,3 prosent.

- Svake industritall fra Kina i natt, bidro til aksjefall på de fleste børsene i Asia mandag. Dette vil mest sannsynlig påvirke børsåpningen her hjemme i dag. Når det er sagt, vi utelukker ikke at markedets retning snur i løpet av dagen, da det ofte har vært tilfellet de siste dagene, skriver Berntsen i Netfonds.

- Denne uken slippes for øvrig nye jobbtall fra USA. De amerikanske jobbtallene regnes for øvrig å være månedens viktigste makrotall.

På makrosiden er det senere i dag klart for statistikk over personlig inntekt og forbruk i USA, samt en oppdatering over boliger under kontrakt for salg og nye inflasjonstall.

Uken er for øvrig spekket med viktige amerikanske jobbtall, med høydepunktet på fredag, når den offisielle sysselsettingsrapporten for september slippes.

Ny kraftavtale
Før børs melder Norske Skog at det inngår ny kraftavtale med Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) for levering av elektrisk kraft til papirfabrikken på Skogn.

Den nye avtalen erstatter en avtale som ble signert i 2012, og skal, sammen med Statkraftavtale fra 2011, sikre Norske Skog Skogn tilstrekkelig kraft til full drift av fabrikken.

Avtalen er inngått på kommersielle vilkår og gjelder for 16 måneder fra 1. september 2015, opplyser Norske Skog.

Kan doble tilbakekjøpene
Tanker Investments har besluttet en oppjustering på 30 millioner dollar av tilbakekjøpsprogrammet for aksjer, som nå er på samlet 60 millioner dollar.

Oppjusteringen får effekt umiddelbart og vil i første omgang være gyldig i et år, opplyser selskapet i en børsmelding.

Shippingselskapet venter å gjennomføre tilbakekjøpene i det åpne markedet på Oslo Børs.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere