NA24.no

Spar tusener!

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Du kan spare mye penger, på å velge riktig kort.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

70 prosent av norsk ungdom bruker bankkortet på alle varer de kjøper. Velger du riktig kort, kan du spare tusener, skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

I februar 2008 utførte TNS Gallup en undersøkelse for Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). Resultatet viser at syv av ti nordmenn mellom 18 og 30 år bruker bankkortet på alle varer de kjøper.

- De trekker kort til og med når de kjøper tyggegummi, sier senior kommunikasjonsrådgiver i FNH, Stine Neverdal, til Dagbladet.

Og man forventer at antall transaksjoner skal øke fremover. Bare i 2007 har kortbruken økt med 12 prosent. Og det er ungdommen som driver økningen.

Når man bruker kort mer og mer, er det også viktig å velge riktig kort. Besparelsen passerer fort tusenlappen, og mellom dyreste og billigste kort kan du spare nærmere 2000 kroner.

Men det er mye du må sjekke når du leter etter riktig kort.

Sjekk om banken krever at du er totalkunde, eller at du må betale et større årsgebyr for fri bruk. i tillegg er det viktig å sjekke renten på kontoen kortet er knyttet opp mot. Den kan variere fra 0,1 prosent til hele 6 prosent rente, noe som utgjør noen kroner i løpet av et år. I Dagbladets test kommer Din Bank best ut i testen, mens Sparebank1 Nord-Norge er taperen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere