NA24.no

Spår vårlig rentehopp

Sist oppdatert:
Storbank mener norske makrotall er rentenøytrale.

De nye konsumpristallene fra Statistisk Sentralbyrå ga kun en liten markedsreaksjon. Den såkalte kjerneinflasjonen steg med 1,9 prosent i februar, mot 2,3 prosent i januar. Dette var på linje med markedets forventninger.

Det var lavere importpriser som dro ned inflasjonen, og disse var vesentlig lavere enn på samme tid i fjor.

Den totale konsumprisen, KPI, steg mer enn markedet hadde ventet. På forhånd ventet man 2,6 prosents oppgang, mens fasiten havnet oppe på 3 prosent. Det var de høye elektrisitetsprisene som dro opp her, mens den ikke tas med i beregningen av kjerneinflasjonen.

Rentenøytrale
Ifølge DnB Nor Markets er tallene fra SSB i tråd med Norges Banks anslag. Dermed vil de trolig ikke føre til renteheving på Norges Banks rentemøte om to uker.

- Vi holder dermed fortsatt en knapp på at det ikke blir heving på dette møtet, men at renten heves femte mai, skriver DnB i en kort oppsummering til sine kunder.

Liten reaksjon
I markedet ga de nye makrotallene liten reaksjon. Både renten og kronen ble bare sendt litt opp rett i etterkant av offentliggjøringen klokken 10 onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere