NA24.no

Sparebank forventer større tap

Sist oppdatert:
Sparebanken Møre varsler om tøffere tider fremover.

Sparebanken Møre leverte regnskapet for fjerde kvartal torsdag morgen. Tallene viser at banken har merket at økonomien er verre.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Rentenettoen økte, og endte på 220 millioner kroner i fjerde kvartal mot 190 millioner samme periode i 2007. Resultatet før tap ble 127 millioner kroner, mot 129 millioner. Tapene økte imidlertid, og resultatet etter skatt endte på 59 millioner kroner, mot et resultat på 85 millioner samme periode året før.

- Styret forventer en svakere vekst og redusert inntjening for næringslivet i Møre og Romsdal i det kommende året. Den avtakende produksjonsveksten vil gradvis slå ut i lavere etterspørsel etter arbeidskraft, som vil kunne resultere i økt ledighet utover i året, skriver banken i resultatrapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Det er naturlig at dette konjunkturforløpet også får ringvirkninger for banken i form av generelt lavere veksttakt i forretningsvolumet. Det forventes i tillegg at de svekkede konjunkturer vil kunne resultere i økte tapsnedskrivninger knyttet til kundeengasjementer, fortsetter banken.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Banken har en kapitaldekning på 10,92 prosent og en kjernedekning på 9,22 prosent ved utgangen av 2008. Grunnfondsbeviseierne kan se fram til et hyggelig utbytte. Banken foreslår et utbytte på 20 kroner per grunnfondsbevis for 2008.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere