*Nettavisen* Økonomi.

Sparebanken vil at 100 skal takke ja til frivillig sluttpakke

Konsernsjef Jan-Frode Janson (t.v) i Sparebank1 Nord-Norge. Banken har besluttet å omstille virksomheten, og ønsker at hundre personer skal takke ja til frivillig sluttpakke. Her er Janson sammen med Hans Olav Karde, som har ledet Nord-Norges største bank siden 1989.

Konsernsjef Jan-Frode Janson (t.v) i Sparebank1 Nord-Norge. Banken har besluttet å omstille virksomheten, og ønsker at hundre personer skal takke ja til frivillig sluttpakke. Her er Janson sammen med Hans Olav Karde, som har ledet Nord-Norges største bank siden 1989. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Sparebank1 Nord-Norge vil bedre lønnsomheten.

22.09.15 09:37

(Nord24): Som en følge av økt digitalisering og endret kundeadferd, har SpareBank 1 Nord-Norge besluttet å omstille virksomheten for å bedre lønnsomheten i konsernet, ifølge en pressemelding.

Planlagte tiltak omfatter både økte inntekter, reduserte kostnader og økt kapitaleffektivitet. Endringene vil medføre overtallighet. Dette søkes løst gjennom et tilbud om frivillige sluttavtaler til medarbeiderne, ifølge meldingen. Det arbeides mot at i størrelsesorden 100 medarbeidere takker ja til frivillig sluttpakke. Det påregnes en netto prosentvis reduksjon i antall årsverk på minimum 10 % i morbanken i løpet av 2015 og 2016.

- Det må påregnes ytterligere avsetninger til omstillingstiltak i tredje og fjerde kvartal 2015. Engangskostnader og fremtidige lønnsomhetseffekter av tiltakene vil klarlegges i løpet av fjerde kvartal 2015, ifølge meldingen.

Bruken av mobilbank og nettbank øker sterkt. Mens knapt noen benyttet mobilbank i 2012, står denne tjenesten i dag for over 60 % av alle transaksjoner innenfor personmarkedet, skriver banken.

- SpareBank 1 Nord-Norge skal være en sterk og solid landsdelsbank. Nå omstiller vi virksomheten for å tilpasse oss nye krav og forventninger hos kundene våre. En del av omstillingen handler om forsterket utvikling av digitale tjenester i samarbeid med SpareBank 1-alliansen. En annen handler om en ny enhet for digitale tjenester, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i SpareBank 1 Nord-Norge i pressemeldingen.

Cirka 900 jobber i banken.

- Kommunikasjonen mellom tillitsvalgte og ledelsen har vært preget av åpenhet og tydelighet. Vi mener det er en fordel at vi foretar en omstilling mens vi ennå har handlingsrom til å skape gode løsninger for den enkelte medarbeider, sier hovedtillitsvalgt Vivi Ann Pedersen i SpareBank 1 Nord-Norge, ifølge meldingen.

Les flere nyheter på Nord24 sine nettsider her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.