Sparer 590 millioner på kutt i barnetillegget

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Regjeringen sparer 590 millioner kroner i året på å kutte i barnetillegget for uføretrygdede.

Det kommer fram i et brev fra finansminister Siv Jensen (Frp) til Venstre. I statsbudsjettet var det ikke oppgitt hvor mye staten sparer på omleggingen.

Omfanget er først blitt kjent etter at regjeringen svarte på et budsjettspørsmål fra Venstre, skriver Bergens Tidende.

Regjeringen kutter i barnetillegget for uføretrygdede ved å fjerne den behovsbaserte maksimalsummen på 35.000 kroner og erstatte den med et standardisert tillegg på 7.020 kroner i året. Kuttet iverksettes fra 2016 med en gradvis nedtrapping til 2018. Innsparingsbeløpet på 590 millioner kroner oppnås først i 2019, skriver finansminister Siv Jensen i svaret til Venstre.

Venstres stortingsrepresentant, Sveinung Rotevatn, sier partiet støtter arbeidet med å få flere i arbeid, men ikke på bekostning av de svakeste:

- Regjeringen foreslår et gedigent inntektsbortfall for sårbare grupper. Dette går vi ikke inn for. Helheten i budsjettet er ikke god for de sårbare gruppene, sier Rotevatn.

Alle opposisjonspartiene går mot forslaget – inkludert regjeringens støttepartier, Kristelig Folkeparti og Venstre. Statsminister Erna Solberg (H) kan vente seg det første oppgjøret under den muntlige spørretimen onsdag formiddag.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag