*Nettavisen* Økonomi.

Sparker 17.000

Det de ansatte i Citigroup fryktet er bekreftet.

11.04.07 14:51

Storbanken Citigroup sendte onsdag ut en melding om at 17.000 stillinger skal kuttes.

NA24 - din næringslivsavis

Dette utgjør rundt fem prosent av globale arbeidsstokken og tar i samme slengen en avsetning på 1,38 milliarder dollar før skatt for å spare rundt 2,1 milliarder dollar i kostnader. Kuttet inngår i selskapet store kuttplan og vil også inkludere 200 millioner dollar i avsetninger før skatt i de resterende tre kvartalene i 2007.

Flere av kontorene til Citigroup vil bli stengt og delere av de 337.000 hel- og deltidsansatte blir flyttet til lavkostområder. Totalt håper storbanken å spare rundt 4,5 milliarder dollar i løpet av de neste tre årene.

Cititgroup sier at kostnadsprogrammet skal bedre integrasjonen mellom virksomheten og vil også gjøre selskapet i stand til å handle raskt i søken etter nye muligheter.

Det er hovedsakelig støttefunksjonene (back-office) som blir rammet av kuttet, men ledelsen vil også tynnes ut. Teknologiinvesteringene vil også rammes av kostnadsplanen.

I forkant av denne rapporten fra Citigroup spekulerte markedet at hele 26.000 arbeidsplasser kunne ryke, skriver New York Times.

Citigroup er et av verdens største finanskonsern med hovedbase i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.