NA24.no

Sparker 44 ansatte

Eitzen-systemet legger ned kontorer og skal kutte knallhardt i kostnadene.

Onsdag morgen melder to selskaper i Eitzen-systemet at de må nedbemanne for å kutte kostnader.

NA24 - din næringslivsavis

Først ute var Camillo Eitzen, som skal sparke 17 av 106 ansatte. Selskapet har vært i dialog med långiveren, Nordea, over en periode, og nå må man gjøre håndfaste grep for å møte krisen.

Kutter 20 prosent
- Vi er virkelig lei oss for å måtte si opp noen av våre dedikerte og lojale ansatte, sier Peter D. Knudsen, administrerende direktør i Camillo Eitzen, i en pressemelding onsdag morgen.

- Disse og andre tiltak er en konsekvens av de markedene vi er inne i. Under de nåværende forholdene forventer våre aksjonærer at vi justerer ambisjonsnivået for å fokusere på shippingsegmentet og utvikle en forretningsmodell som er tilpasset dagens situasjon, fortsetter Knudsen.

Det er 17 av selskapets 106 ansatte i Oslo og København som må forlate jobbene sine i løpet av våren. Målet er å redusere kostnadene med hele 20 prosent, skriver selskapet i meldingen.

Legger ned kontor
Også i Eitzen Maritime Services, hvor Camillo Eitzen er klart største eier, skal det kuttes. Selskapet varsler at selskapet legger ned kontoret i København og sparker 27 ansatte.

- Nedleggelsen av København-kontoret vil på kort sikt ha en nøytral til positiv effekt på regnskapet, mens den langsiktige virkningen er forventet å være positiv, skriver selskapet i meldingen.

Ansvaret for båtene som nå blir administrert i København blir flyttet til kontorene i India og Singapore.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere