NA24.no

Sparker ansatte i høyt tempo

Sist oppdatert:
Kina og India begynner å kjenne finanskrisen på kroppen.

- Fabrikker i Kina og India har etterfulgt i Europas fotspor med kraftige kutt i produksjonen og med ansatte på et lavnivå i desember, heter det fra Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Nyhetskanalen mener dette er enda et signal om at de sterkt voksende økonomier påvirkes av resesjonen som brer seg i den vestlige industrielle delen av verden.

Reuters viser til en undersøkelse gjort i USA som viser et skrinnere nivå på kontrakter i desember ettersom etterspørselen kollapser i vestlige land og hvor utviklingsland er avhengig av å eksportere til, heter det.

Økonomer og politikere hadde vurdert Kina, Russland, India og Brasil med deres kolossale vekst og voksende velferd som en motor som kunne redde verden fra en resesjon. Disse spådommene smuldrer, og erstattes av dystre spådommer.

- Det som er spesielt bekymringsfullt er at disse bristene har spred seg så raskt fra utenriks til innenlandske sektorer, sier en analytiker ved OCBC Bank i Singapore til nyhetsbyrået i et notat etter at landet annonserte tall for brutto innenlands data.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere