*Nettavisen* Økonomi.

Sparker dansk luksussjef

Elendige resultater sørger for at sjefen i Bang & Olufsen mister jobben.

10.01.08 14:45

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Toppsjefen i danske B&O, Torben Ballegaard Sørensen, har fått sparken. Det skjer etter et katastroferegnskap som fikk selskapets aksjekurs til å rase på det meste med 30 prosent onsdag, ifølge epn.dk.

NA24 - din næringslivsavis

I en børsmelding torsdag skriver selskapets styreleder Jørgen Worning at han har meddelt Torben Ballegaard Sørensen om at ledelsen har besluttet å ansette en ny konsernsjef for selskapet, og at han er fristilt fra stillingen med umiddelbar virkning.

Endrer fokus
Styrelederen fastslår at ledelsen ønsker å flytte selskapets fokus tilbake til Bang & Olufsens kjerneområde som er kvalitetsprodukter på audio- og videoområdet.

Senker aksjekursen
Investorene på sin side kan virke misfornøyde med avgjørelsen, ifølge business.dk.

Etter onsdagens forsmedelige børsnedgang startet aksjekursen opp med 2-3 prosent helt til det kom frem at selskapet sparker Ballegaard. Men etter at avgjørelsen ble meldt ble aksjekursen sendt nedover igjen og ligger ned rundt 5,5 prosent.

Spørsmålet er imidlertid hvorvidt investorene er misfornøyde med oppsigelsen, stiller seg tvilende til om noen bedre kan overta eller om de mislikte at selskapet skal gå tilbake til kjerneforretningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.