NA24.no

Sparket av Obama - får gullpensjon

Foto: Keith Srakocic (AP)
Sist oppdatert:
Tidligere GM-sjef Rick Wagoner går ikke tomhendt fra jobben.

Fredag ble tidligere GM-sjef Rick Wagoner bedt om å gå av president Barack Obama. Med seg får han en pakke verdt 150 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

- Fra perspektivet til en vanlig person virker dette som veldig mye penger, sier Alexander Cwirko-Godycki hos Equilar til Associated Press, ifølge MSNBC.

- Men sett i sammenheng med andre topplederes pensjoner finnes det eksempler på høyere utbetalinger enn dette, fortsetter han.

Wagoner har vært ansatt i GM i nesten 32 år, og størstedelen av utbetalingen fra selskapet kommer fra en opparbeidet pensjon som var verdt 22,1 millioner dollar ved utgangen av 2008.

I tillegg til pensjonsavtalen har Wagoner 3 millioner opsjoner i GM, som nå ikke er verdt noe, og han har nesten en million dollar til gode fra selskapet.

Som en klausul i nødlånene GM har mottatt fra den amerikanske staten har ikke selskapet mulighet til å gi sluttpakker på vanlig vis til avtroppende toppsjefer.

I løpet av de årene Wagoner har vært ansatt i GM har han fått hele 63,3 millioner dollar i kompensasjon. Det tilsvarer nærmere 430 millioner kroner. 38,7 millioner dollar av dette har han fått mens han var toppsjef i selskapet.

Hadde Wagoner sluttet før nyttår ville han kunne fått med seg en sluttpakke på hele 17,1 millioner dollar - i tillegg til den gullkantede pensjonsavtalen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere