NA24.no

Sparket etter detektivbråk

Foto: HO (Scanpix)
Sist oppdatert:
Styrelederen i Hewlett-Packard Co., Patricia Dunn, mister stillingen etter en omfattende loggskandale.

Bakgrunnen for at Dunn overlater styrelederposisjonen til en annen, på styremøtet selskapet skal ha i januar 2007, er at det har blitt brukt kontroversielle metoder for å få tak i telefonloggene til styremedlemmer.

NA24 - din næringslivsavis

Dunn skal ha satt privatdetektiver på jobben for å finne ut hvordan opplysninger fra styremøtene i HP ble lekket til media. Det som gjør denne saken ekstra spesiell er at privatetterforskerne har utgitt seg for å være hvert enkelt styremedlem for å få ut loggene.

Blir degradert
De interne undersøkelsene førte til at styremedlem George Keyworth ikke fikk fornyet sin styreplass i IT-giganten.

Personen som skal overta som styreleder, i verdens nest største PC-produsent, etter Patricia Dunn er selskapets toppsjef Mark Hurd. Dunn blir derimot ikke fryst helt ut og vil fortsette i selskapet i en direktørstilling, ifølge en melding.

Måtte trekke seg
Undersøkelsesmetodene har i ettertid naturlig nok blitt et hett diskusjonstema på Wall Street, og styremedlem og ventureinvestor Thomas Perkins kuttet styrejobben i protest mot metodene.

- Det er åpenbart at hun ble bedt om å trekke seg, så det er konsensus i at hun måtte trekke seg, sier Eric Ross, analytiker hos ThinkEquity Partners i New York til Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere