NA24.no

Sparket etter flykaos

Sist oppdatert:
Hoderulling i British Airways etter kaoset på nye Heathrow.

Åpningen av den nye terminal 5 på Heathrow har vært en katastrofe for det britiske flyselskapet British Airways. Nå må to av flykjempens toppsjefer rydde kontoret.

NA24 - din næringslivsavis

Kaos
British Airways sier selv at direktørene Gareth Kirkwood og David Noyes går av som leder for henholdsvis sjef for operasjoner og kundeservice etter problemene med den T5. T5 har kostet hele 4,3 milliarder britiske pund, eller rundt 44 milliarder kroner, å bygge. Bagasjesystemet er laget for å kunne transportere 12.000 kofferter i timen.

Kansellert
Den 27. mars endte den lenge forventede åpningen av milliardterminalen T5 med en katastrofe etter at bagasjehåndteringssystemet kollapset. Dermed kom all slags operasjonelle problemer til overflaten. Skandalen endte med at Europas tredje største flyselskap måtte kansellere hundrevis av flyavganger og finne den rettmessige eieren til cirka 20.000 kofferter.

Så langt har British Airway estimert kostnadene i forbindelse med kompensasjoner for kanselleringer, hotellovernattinger og matutlegg til cirka 16 millioner pund. I tillegg kommer tapt anseelse av ikke ubetydelig verdi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere