*Nettavisen* Økonomi.

Sparket toppsjef gav kursløft

Norske Skog stiger på høyt volum etter å ha gitt toppsjef Jan Oksum sparken mandag.

20.03.06 10:40

(NA24): Etter en drøy halvtimes handel er Norske Skog opp med 2,22 prosent, og det er omsatt aksjer for 80 millioner kroner.

Aksjen omsettes for 115,25 kroner. Det er nesten 12 kroner lavere enn da Jan Oksum overtok som konsernsjef ved årsskiftet 2003/2004.

SJEKK KURSENE AKKURAT NÅ

Nettopp mangelen på resultater og en svak børskurs er årsaken til at styre har gitt Oksum sparken i Norske Skog.

- Norske Skog har hatt svake resultater gjennom lengre tid. For å bedre inntjeningen og øke tempoet i den pågående restruktureringen av selskapets virksomhet, mener styret at Norske Skog nå er tjent med å skifte konsernsjef, sier styreleder Lars Wilhelm Grøholt.

De fleste store aksjene på Oslo Børs stiger, og sender hovedindeksen opp 0,69 prosent til 384,34 poeng.

Merkevarekonsernet Orkla er opp 2,44 prosent. Det er tredje dag på rad Orkla stiger, og aksjen er opp nesten syv prosent den siste uken. Det har ikke kommet noen nyheter fra Orkla den siste tiden, og i aksjemarkedet spekuleres det på om det ligger noe konkret bak oppgangen, eller om det bare er en tilfeldig trend.

Landets to største selskaper går likevel hver sin vei mandag. Norsk Hydro stiger med 0,65 prosent, mens Statoil faller med 0,28 prosent.

Statoil startet dagen i pluss, men har snudd på formiddagen. Selskapet følger dermed oljeprisen, som også var markert opp i morgentimene, etter nye uroligheter i Nigeria i helgen.

Etter en oppgang på 20 cent i morgentimene, er oljeprisen nå ned med 41 cent per fat. Et fat nordsjøolje for levering i mai handles nå for 62,88 dollar, tilsvarende en nedgang på 0,63 prosent sammenlignet med fredag.

DNO-aksjonærene trosser fallet i oljeprisen og et oppslag i Dagens Næringsliv i dag, hvor to analytikere advarte mot et kraftig fall i DNO. DNO-aksjen stiger med 2,82 prosent mandag formiddag.

Dagens foreløpige taperaksje er spillselsakpet Funcom som faller med hele 3,37 prosent på en stigende børs. Det har ikke kommet noen nyheter fra Funcom, så nedgangen skyldes nok mer en naturlig korreksjon. Funcom har vært en av kursrakettene på Oslo Børs i år, med en oppgang på 118 prosent siden nyttår.

De viktigste aksjemarkedene i Europa er opp med mellom 0,5 og 0,9 prosent ved 10-tiden.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag