*Nettavisen* Økonomi.

Spekulerer i Stinas flukt

Foto: (Scanpix/TA.no)

Flukten fra Bolivia får avis til å spekulere.

26.10.11 11:54

Tinfos-arving Kjetil Holta er blant landets desidert rikeste personer. Nå melder Dagbladet at han kan ha finansiert flukten til kokaindømte Stina Brendemo Hagen.

Det var mannebladet Alfa som i sitt siste nummer fortalte om hvordan Stina Brendemo Hagen ble befridd av leiesoldater i Bolivia. Alfa skriver at operasjonen kostet to millioner norske kroner, som ble finansiert av en anonym giver. Holta selv avviser imidlertid helt at han skal ha hatt noen befatning med flukten

Holta gav et lån på fire millioner kroner til Alfa gjennom selskapet 2634 Holding, der sjefredaktør Magnus S. Rønningen er største eier.

To kvinner har rømt
Brendemo Hagen er sammen med to andre norske kvinner tiltalt i Bolivia for å ha smuglet 22,5 kilo med kokain. Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez ble dømt for smuglingen i Bolivia.

En Lillesand-kvinne rømte fra Bolivia før rettssaken startet med norsk nødpass i fjor vinter. Tidligere i år ble det kjent at Brendemo Hagen også hadde rømt fra Bolivia.

I august måned dukket Brendemo Hagen opp på den norske ambassaden i Brasilia i Brasil og etterlyste et norsk pass, noe hun ikke fikk.

For kort tid siden skal hun ha ankommet Norge med en av utenlandsfergene.

Blant landets rikeste
Kjetil Holta fikk kloa i en milliardsum da familieselskapet Tinfos ble solgt for 2,2 milliarder kroner. Hans andel av salget var på 1,4 milliarder kroner.

Siden har han blant annet drevet stort som investor og formuen hans har tidligere blitt anslått til 2,8 milliarder. Han var trolig blant de investorene som klarte seg best igjennom finanskrisen. En forsiktig portefølje og pengene i banken gjorde trolig lite innhogg i kontantene til milliardærarvingen.

Han har siden flyttet til Belgia av skattemessige årsaker. Blant de siste investeringene her i Norge, var kjøpet av merkevareselskapet Skigutane, som blant annet inkluderer merkene Kari Traa, Bula og selskapet bak Bjørn Dæhlis kolleksjon; Bj Sport.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag