NA24.no

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Spelt-flopp

Sist oppdatert:
Terje Håkonsen sitter kun igjen med smuler etter salget av sitt økologiske bakeri.

Snowboardlegenden satset hardt på å tilby økologisk bakevarer på Bygdøy. Nå er imidlertid Korn Bakeri konkurs, skriver Finansavisen.

NA24 – din næringslivsavis

Håkonsens kolonial lokket etter sigende med økocola og speltbrød i hyllene, og fikk svært mye oppmerksomhet da det åpnet dørene i 2006.

Det ble likevel aldri noen kassasuksess for Håkonsen og hans businesskompanjonger Thore Røstvig og Eivind Sandvik Haugen.

-Selskapet har selv oppgitt at gjelden er på 800.000 tusen kroner, mens selskapets verdier er på 70.000 kroner, sier bostyrer Bodil Vejgaard Strøm ifølge Dagens Næringsliv.

Spelt var nærmest ukjent i Norge frem til midten av 2000-tallet. Da inntok meltypen både supermarkeder og pizzarestauranter i rekordfart, og seilte opp som et stort motefenomen.

Mange forskere hevdet imidlertid at spelt ikke var beviselig sunnere enn andre korntyper, og fenomenet rant etter hvert ut i sanden.

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere