Spenningen stiger på Wall Street

Foto: Richard Drew (AP / Scanpix)

Avmålte investorer i forkant av åpningen i New York.

31.03.08 15:20

Wall Street ligger an til en blandet start. Det indikerer futureshandelen i den amerikanske finanshovedstaden.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500-futuren faller 0,22 prosent, mens Nasdaq-futuren er helt flat. Dow Jones Indicative stiger 0,23 prosent

Venter på Bush
Markedene venter på Bush-administrasjonens nye plan om å regulere finansmarkedene. Blant annet er det ventet at det blir fremmet et forslag som gir sentralbanken Federal Reserve mer makt, samt skape nye enheter som vil overvåke pantegjeld og andre transaksjoner.

Videre er det ventet at boligministeren Alphonso Jackson i Bush-administrasjonen kommer til å trekke seg. Flere demokratiske senatorer mener at nasjonen trenger en minister som er fri for kriminelle anklager og har tidligere uttrykket stor misnøye med at Jackson får sitte i stillingen.

FBI-etterforskning
Blant annet har FBI etterforsket koblinger mellom Jackson og en venn som mottok 392.000 dollar som oppbyggingsdirektør i New Orleans etter orkanen Katrinas ødeleggelser i 2005.

Kritikken har økt i takt med at krisen i den amerikanske boligsektoren har stormet. Tørket i kredittmarkedet har medført at boligmarkedet har bremset helt opp, og at boligprisene stuper. Dette har igjen ført til en mengde misligholdte lån og tilhørende tvangssalg av boliger. Situasjonen har blitt så ille at stadig flere økonomer venter at den amerikanske økonomien kommer til å bli rammet av en lengre økonomisk nedgangsperiode.

Venter nedgang
Mandag ettermiddag er det også klart for målingen som viser tilliten blant de amerikanske innkjøpssjefene i som inngår i en undersøkelse i Chicago. Ifølge Bloomberg News er det ventet at innkjøpssjefene venter en nedgang i den amerikanske økonomien. Indeksen forventes å havne på 46. Tallet fremkommer ved at man trekker antallet innkjøpssjefer som ser fremgang fra dem som ser nedgang og legger til 50. Resultatet blir at et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag