Spenstig start i USA

Økt verdiskapning i USA gjør at aksjene på Wall Street har fått en sterk start.

Wall Street fortsetter gårsdagens sterk avslutning og stiger onsdag ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Industriindeksen Dow Jones blir løftet 0,34 prosent til 12.177,30 poeng. Den brede S&P 500-indeksen klatrer 0,39 prosent til 1.392,14 poeng. Den teknologitunge indeksen Nasdaq stiger 0,65 prosent til 2.428,25 poeng.

HTML EMBED

Her kan du følge Wall Street

De foreløpige tallene for bruttonasjonalproduktet i USA viser en vekst på 2,2 prosent i tredje kvartal. Dermed har ikke verdiskapningen i verdens største økonomi blitt rammet som mange hadde trodd. Ifølge estimater innsamlet av Bloomberg News ventet økonomene en vekst på 1,8 prosent for det amerikanske bruttonasjonalprodukt.

Dagens tall er en revidering fra de anslåtte 1,6 prosentene som de amerikanske myndighetene har sluppet tidligere.

Legemiddelprodusenten Pfizer har planer om å kutte 20 prosent av arbeidsstokken. Totalt risikere 2.200 stillinger å forsvinne før utgangen av året. Avgjørelsen kommer i forbindelse med omfattende omstillingsplaner for å redusere kostnadene.

Reaksjonene på er noe blandet blant analytikerne på Wall Street, men gjennomgangstonen er at det er et steg i riktig retning.

Aksjen stiger 1 prosent på Wall Street.

Selskapenes overskudd steg med 4,6 prosent i tredje kvartal, det er en klar bedring fra 0,2 prosent i andre kvartal. Den siste tidens oppgang på børsene i New York har vært bygget på troen om bedre resultater fra selskapene.

Oljeprisen fortsetter oppgangen i forkant av dagens oljelagertall fra USA. Senere i ettermiddag slipper de amerikanske myndighetene den offisielle oversikten over hvordan lagrene utviklet seg sist uke.

En kald front har tatt retningen mot de mer befolkede områdene i de nordøstlige delen av USA. Hittil har en mild vinter tatt vekk noe av stingen som fyringssesongen har på oljemarkedet.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI stiger rundt 0,54 prosent til 61,32 dollar fatet på råvarebørsen i New York.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.