Spent før New York åpner

Spekulantene øyner at Wall Street kan åpne opp.

21.11.06 15:02

De amerikanske børsene fikk i går sin første reelle nedtur på mer enn seks handledager. De toneangivende indeksene hadde lagt bak seg seks dager med sammenhengende opptur, men tok en pause i jubelsenene mandag.

En undersøkelse viser at den underliggende volatiliteten på Wall Street har falt. Analytikerne fra Standard & Poor's ser også klare tendenser til at det er større vilje til å ta risiko.

- En økende appetitt for risiko og vilje til å kjøpe lavere kvalitets aktiva til en høyere verdsettelse er alle klassiske signaler på at bull-markedet modnes, heter det i an sammenstilling fra undersøkelsen.

Likevel viser undersøkelsen av analytikerne mener at den samlede verdsettelsen forblir lav.

Dow Jones stiger 10 poeng, mens S&P 500-futuren er opp 0,04 prosent. Den teknologidominerte Nasdaq-futuren er opp 0,10 prosent.

HTML EMBED

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Oljeprisen viser også styrke etter flere dager med nedtur. Forventninger til hvordan oljelagrene utviklet seg i forrige uke sender oljeprisen opp. Høyere etterspørsel etter fyringsrelaterte produkter gjør at enkelte spekulerer i fallende lagre. I tillegg har OPEC gitt signaler om at de kan komme til å vurdere ytterligere kutt.

Et fat av referanseoljen WTI koster 59,20 dollar.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.