NA24.no

Spent foran resultatsesongen

Sist oppdatert:
Børsene i New York ligger an til å få et løft like i forkant av at Wall Street åpner.

Resultatsesong i USA sparkes for alvor i gang denne uken og i dag er Alcoa sin tur ut. Forventingene til resultatsesongen har blitt redusert i takt med den fallende optimismen til økonomien. Samtidig har boligmarkedet fått en alvorlig knekk og det gjør at markedet frykter at selskapenes resultater også kan bli rammet av at husholdningen vil bruke mindre.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er ned 0,38 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp 0,23 prosent. S&P 500-futuren er opp 0,05 prosent.

Oljeprisen faller litt tilbake etter at det amerikanske energidepartementet har kutte igjen i forventningene til etterspørselen av oljeprodukter. EIA venter at oljeprisen kan falle til 63,33 dollar pr. fat i fjerde kvartal, men at oljeprisen kan øke igjen til vinteren.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI omsettes for 59,38 dollar fatet ved råvarebørsen i New York.

Meglerhuset J.P. Morgan har nedgradert cruiserederiene Carneval og Royal Caribbean Cruises fra overvekt til nøytral og mener at selskapene utfordringer i 2007 ikke er reflektert i kursene. Det skal være usikkerhet knyttet til den økonomiske utviklingen samt fare for et nytt oljehopp.

Markedet vil også følge med på hva Dallas’ representant i den amerikanske sentralbanken vil si i forbindelse en tale han skal holde. Richard Fishers kollega Janet Yellen har tidligere sagt at en stabil rente vil være fornuftig for beslutningstagere. Tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan har sagt at det verste kan være over for boligmarkedet etter at lånesøknadene gikk opp i forrige uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere