NA24.no

Spent på Wall Street

(Scanpix)
Investorene avventer utviklingen i Lehman Bros.

De amerikanske futures-indeksene peker mot en forsiktig start på handelen i USA fredag.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag snudde stemningen på Wall Street drevet av positiv oppgang i energi og teknologiaksjene.

Investorene venter på siste nytt i den anstrengte situasjonen for investeringsbanken Lehman Brothers som har falt over 70 prosent i verdi denne uken.

Det spekuleres nå om at Bank of America er den mest sannsynlige overtager av den kriserammede finanskjempen, melder Wall Street Journal. Også britiske Barclays er et navn på denne listen. Lehman-aksjen stiger 24 prosent i førhandelen.

Også på makrosiden er det ventet en rekke nyheter fredag. Høydepunktet blir detaljomsetningstallene fra august.

- Det skal bli spennende å se om detaljhandelen vil få en knekk etter at effektene av skatterabattene er borte. Skattepakken som ble introdusert i april og stoppet i juli har vært en bidragsyter til detaljomsetningen i denne perioden. Salget i kjedebutikkene bremset opp kraftig i august til en årsvekst på linje med hva vi så før skatterabatten ble introdusert. Tall fra industrien peker i retning av en økning i bilsalget som i så fall vil være den første siden januar og gjøre at detaljomsetningen har ligget flatt siden juli, skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Ifølge Bloomberg News venter konsensus et fall i detaljhandelen utenom bilsalg på 0,2 prosent.

I tillegg ventes forbrukertillitsindikatoren fra University of Michigan. Konsensus venter at denne vil ende med svak oppgang til 64 i september fra 63 i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere