NA24.no

Foto: Henny Ray Abrams (Scanpix)

Spent på Wall Street

Sist oppdatert:
Det går mot en positiv avslutning av børsuken i USA.

De amerikanske børsene stiger forsiktig fra start fredag.

Den brede S&P 500 stiger 0,18 prosent til 1.089,18 poeng. Dow Jones Industrial er opp 0,20 prosent til 10.216,43 poeng, mens teknologitunge Nasdaq er opp 0,23 prosent til 2.154,75 poeng.

Så langt denne uken har S&P 500 steget 1,7 prosent, og for to dager siden nådde indeksen sitt høyeste nivå siden oktober I fjor.

Detaljhandel
Denne uken har vært preget av at flere detaljhandelsselskaper har lagt frem kvartalstall.
Klesprodusenten Abercrombie & Fitch la før åpning frem et resultat på 30 cents per aksje, mot forventet 20 cents, og aksjen stiger over 6 prosent i førhandel.

Torsdag la Wal-Mart frem bedre enn ventet kvartalstall, men skuffet med noe svakere guiding om fremtidsutsiktene.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av nyhetsbyrået Bloomberg har 80 prosent av selskapene som har lagt frem kvartalsrapport for tredje kvartal vært bedre enn ventet.

Forbrukertillit
På nøkkeltallsfronten kommer forbrukertilliten fra University of Michigan i ettermiddag. Den er ventet å ende på 71 poeng, som er litt opp fra 70,6 poeng i forrige måned.

Før børsåpning kom det statistikk som viste at handelslekkasjen mot utlandet økte for amerikanerne i september. Handelsunderskuddet ble på 36,5 milliarder dollar i september. Det er en oppgang fra 30,8 milliarder dollar i august.

Økonomene forventet en økning til 32,5 milliarder dollar, viser estimater innhentet av Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere