NA24.no

Spent stemning på Wall Street

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dårlige nyheter strømmer inn fra amerikansk økonomi.

De amerikanske børsene ligger an til en positiv åpning fredag.

NA24 - din næringslivsavis

De siste to dagene har det vært blytungt på Wall Street og investorene er forsiktig på jakt etter gode kjøp. I fokus i dag er månedens viktigste makrostatistikk, arbeidsmarkedsrapporten for oktober.

Kontraktshandelen viser at S&P 500 futures stiger 0,81 prosent, mens Nasdaq futures stiger 1,47 prosent.

Fryktelig makrorapport
Klokken 14.30 (norsk tid) ble den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for oktober lagt på bordet. Og tallene som ble lagt frem var langt verre enn ventet, og skaper nå forventninger om et nytt kutt i den allerede lave renten i USA.

I forrige måned steg ledigheten til 6,5 prosent i USA. Det er den høyeste ledigheten siden mars 1994. Sysselsettingen utenom jordbrukssektoren viste et fall på 240.000. Økonomene hadde ventet at arbeidsledigheten ville stige til 6,3 prosent, mens sysselsettingen var ventet å falle med 200.000.

Samtidig ble sysselsettingstallene for september revidert til et fall på 284.000 fra 159.000 som opprinnelig ble meldt. Det er det største fallet siden 2001. Så langt i år har 1,2 millioner amerikanere mistet jobben.

Ford og GM
Innen børsene på Wall Street åpner har også bilprodusenten Ford lagt frem kvartalstall.

Bilkjempene strever i fryktelig motvind som en følge av den økonomiske nedturen, og Ford er i likhet med resten av bransjen under hardt press. Sviktende salg, økte kostnader og negative utsikter byr på store utfordringer for den amerikanske bilbransjen. I tredje kvartal fikk Ford et tap på 129 millioner dollar eller rundt 6 cents per aksje. Det er en forbedring fra et tap 380 millioner dollar, tilsvarende 19 cents per aksje i tredje kvartal i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere