NA24.no

Spente på solkjempen

Forventningene til REC spriker voldsomt.

Onsdag morgen kommer solselskapet REC med sin presentasjon og markedet er usikre på hva som vil komme.

- Det som er viktig er å se på hva selskapet signaliserer videre og hvilken balanse det hadde ved årsskiftet, sier Tore Østby, analytiker i Handelsbanken.

NA24 - din næringslivsavis

Et gjennomsnitt av analytikerne forventer et overskudd på like over en milliard kroner etter skatt, ifølge tall SME Direkt har hentet inn på vegne av TDN Finans.

Stort sprik
Spriket her er imidlertid svært stort. Grunnen er at analytikerne har håndtert valutaeffekter og endringer i derivatkontrakter ulikt. Det laveste estimatet for overskuddet ligger på 372 millioner kroner, mens det høyeste estimatet er på 2.257 millioner kroner.

DISKUTÈR HER:Hva tror du REC vil melde?

- Resultatet vil bli preget av betydelige valutaeffekter, men disse vil bli korrigert vekk av analytikerne. Det viktigste for oss er den underliggende driften, og hvilke eventuelle endringer man signaliserer i utbyggingen videre, sier Østby.

Han er også spent på hva selskapet vil si om oppstarten av fabrikken i Moses Lake. 9. februar meldte selskapet at oppstarten her var utsatt til andre halvdel av mars.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Følger waferproduksjonen
Også waferproduksjonen vil bli fulgt nøye. Selskapet guidet en waferproduksjon på omtrent 1,1 gigawatt da det presentere resultatene for tredje kvartal.

Driftsinntektene er ventet å lande på 2.594 millioner, men anslagene varierer fra 2,2 til 2,9 milliarder kroner. EBITDA-marginen ventes å bli 36,8 prosent, men anslagene spenner fra 31,7 til 42,7 prosent.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

For hele året ventes det at REC får 8,4 milliarder i driftsinntekter, en EBITDA på 3,3 milliarder, et resultat før skatt på 4,2 milliarder og en fortjeneste per aksje på 6,03 kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere