*Nettavisen* Økonomi.

Spetalen jakter på investeringsmuligheter

Øystein Stray Spetalens Saga Tankers hadde en verdijustert egenkapital på 740 millioner kroner ved utløpet av tredje kvartal. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Investeringsselskapet Saga Tankers har en halv milliard i kontanter.

27.11.15 10:33

Øystein Stray Spetalens Saga Tankers hadde en verdijustert egenkapital på 740 millioner kroner ved utløpet av tredje kvartal.

Kontantbeholdningen var på 522 millioner kroner, opplyser selskapet i forbindelse med kvartalsrapporteringen fredag.

Strategien er å utvikle Saga som et investeringsselskap.

Administrerende direktør i Saga Tankers, Espen Lundaas, sier selskapet har en sterk balanse og at det vil kontinuerlig evaluere investeringsmuligheter som kan oppstå.

- Om selskapet vil investere i aktiva eller aksjer avhenger av investeringsmulighetene som kan oppstå, så vel som aksje- og finansieringsmarkedet. Vi tror den sterke balansen er et godt grunnlag for enhver potensiell investering fremover, sier Lundaas.

For kvartalet fikk Saga et nettoresultat på minus 9 millioner kroner, mot negative 1,3 million kroner året før.

De største investeringene var ved utgangen av kvartalet i legemiddelselskapene Weifa og Vistin Pharma, hydrogenselskapet NEL, energikonsulentselskapet Aqualis, Valhall Arena i Oslo og Nickel Mountain Group, et tidligere gruveselskap som nå satser på inkasso i Spania, samt investeringsselskapet SD Standard Drilling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag