NA24.no

Spetalen på handletur hos Røkke

Investor Øystein Stray Spetalen er i full fart på vei inn i Røkke-selskapet Det norske oljeselskap ifølge avis.
Investor Øystein Stray Spetalen er i full fart på vei inn i Røkke-selskapet Det norske oljeselskap ifølge avis. Foto: Lars Brock Nilsen
Øystein Stray Spetalen inn på Røkkes aksjonærliste.

Kjell Inge Røkke-kontrollerte Det norske olje-selskap har på litt over ett år halvert seg i verdi. Nå er den profilerte investoren Øystein Stray Spetalen i full fart på vei inn i selskapet. Det skriver Finansavisen tirsdag.

Fersk aksjonærstatistikk viser at Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier kjøpte 700.000 aksjer i Det norske oljeselskap forrige uke, noe som gir en eierandel på 0,35 prosent og en 27. plass på listen over selskapets største aksjonærer.

Med forrige ukes kurssvingning mellom 33 og 42 kroner i Det norske-aksjen, er det rimelig å anta at Spetalen har investert for i overkant av 25 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Det norske oljeselskap legger ikke frem tallene for fjerde kvartal før 25. februar, men fredag kom selskapet med meldingen om at det vil ta nedskrivninger på mellom 2,4 og 2,6 milliarder kroner.

Analytiker Oddvar Bjørgan i Nordea Markets har en kjøpsanbefaling på aksjen.

- Hovedgrunnen er at aksjen er billig i forhold til de underliggende verdiene i selskapet. Vi får håpe på litt mer positiv stemning når Johan Sverdrup-PUD-en kommer, sier han til Finansavisen.

En såkalt PUD – plan for utbygging og drift – for Johan Sverdrup skal overleveres førstkommende fredag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere