*Nettavisen* Økonomi.

Spetalen-rigger snart på plass

GGS får levert første rigg i løpet av uken.

Seismikk- og riggselskapet Global Geo Services har ferdigforhandlet avtalen om å overta den første riggen fra Pride. På sensommeren i fjor inngikk det en hensiktsavtale om å kjøpe tre lekterrigger fra det amerikanske boreselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Finansmennene Øystein Stray Spetalen og Arne Blystad kuppet GGS sommeren 2007. Gjennom en kriseemisjon kom duoen inn og reddet selskapet. Noe av det første de gjorde var å fremforhandle en avtale der GGS kjøper tre rigger. Dermed omdannes GGS fra å være et rent seismikkselskap til også å konsentrer seg om rigger.

Første i løpet av uken
Den første riggen «Alligator» vil nå offisielt bli kjøpt 30. januar, og samtidig har forbeholdet knyttet il boreavtalene for de to andre riggene «Barracuda» og «Al Baraka» blitt løftet. Dermed vil disse riggene bli overført til GGS i februar.

Selskapet er også i forhandlinger om en ny langsiktig kontrakt for «Alligator» som går over 4 til 5 år til det de kaller attraktive markedsrater. Den gjeldende kontrakten går ut ved utgangen av 2008.

Finansieringen er på plass
GGS har også sluttført finansieringsstrukturen knyttet til oppkjøpet. Totalt er 170 millioner dollar fordelt på tre forskjellige fasiliteter i en kombinasjon med tre internasjonale banker og Eksportfinans ferdigforhandlet.

Hovedstolen er et lån på 125 millioner dollar over fem år med en profil som er tilpasset kontantstrømmen fra riggkontraktene. Rentemarginen ligger på 2,1 prosent over LIBOR.

Eierstrukturen for riggene er gjort at Global Tender Barges i Singapore eier riggene, hvor GGS sitt datterselskap Global Tender Barges AS vil eie 90 prosent og Abbot Investments vil eie 10 prosent. GGS og Abbot vil oppkapitalisere det felleseide selskapet med 90 millioner dollar samt 15 millioner dollar i en gjeldssikret kontantgaranti mot verftsoppholdet til «Al Baraka» og «Barracuda».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag