NA24.no

Spetalen satser på banken

Foto: André Clark Utvik
Sist oppdatert:
Nå gjør lillebror gjør som storebror.

Eigil Stray Spetalen (43) har vekslet inn sine aksjer og sitter med kontanter, akkurat som sin storebror.

Lillebroren til kjente og høyprofilerte Øystein Stray Spetalen (47) tjente nær 6 millioner kroner før skatt i fjor i sitt selskap Kristianro.

Til sammenligning hadde Øystein gjennom sitt Ferncliff TIH et resultat før skatt på minus 296 millioner kroner.

Pengero
Selskapet Kristianro hadde 11,6 millioner kroner i driftsinntekter i fjor, sammenlignet med 3,7 millioner kroner året før. Årsresultatet endte på 6 millioner kroner i fjor.

Alt føres til den frie egenkapitalen som bokføres til 62 millioner kroner, hvorav det meste er i kontanter. Til sammenligning har Øystein Stray Spetalen 1,3 milliarder kroner i kontanter.

Sistnevnte har vekslet inn aksjer i blant annet landbruksmaskinselskapet Kverneland, Nobel Denton Ltd, og Norsk Skog.

Kvittet seg med aksjer
Kristianro skriver ned et papirtap på 6,6 millioner kroner i fjor. Andre finanskostnader er på 131.000 kroner, og den totale gjelden er 7,5 millioner kroner.

I rekordåret 2007 dro Eigil Stray Spetalen 52 millioner kroner i resultat før skatt og satt med markedsbaserte aksjer for 31 millioner kroner.

I fjor var denne posten skrumpet inn kraftig, og bokføres til litt over ti millioner kroner, og han har solgt unna nesten hele porteføljen, akkurat som sin bror.

- Vi skulle ha solgt tingene mye raskere, og vi skulle ha solgt mye mer. Og vi skulle ha sluttet å investere, sa Øystein Stray Spetalen til Aftenposten i sommer.

Lillebror Spetalen har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere