NA24.no

Foto: Lars Brock Nilsen

Spetalen vant milliardærkamp - nå rigger han seg opp

Sist oppdatert:
Rydder opp etter Bjarne Skeie-kampen.

S.D. Standard Drilling med Spetalen på eiersiden melder at selskapet har kjøpt 24 millioner aksjer i Prospector Offshore Drilling til 17,5 kroner aksjen. Det tilsvarer vel 25,3 prosent av aksjene. Selger av aksjene er selskaper i Spetalen-sfæren.

Standard Drilling solgte sin siste rigg i fjor, mens Prospector har to oppjekkbare og kontrakt på flere rigger til. Rigger verdt cirka syv milliarder kroner. 

Milliardærkamp
Dette skjer etter at Spetalen og Bjarne Skeie har kjempet om makten i Prospektor i lang tid. 

I alle år har Bjarne Skeie kontrollert Prospector, mens Spetalen og hans gjeng kun har vært passive investorer, i hvert fall fram til i fjor høst.

Spetalen sa at han var meget irritert over det han mente var en systematisk tapping av Prospector fra Bjarne Skeie. Spesielt kommisjoner Skeie skal ha fått fra verft har irritert Spetalen.

Vant maktkamp
I desember knuste Spetalen Skeie i generalforsamlingen i Prospektor. Da fikk han kastet styrelederen og i stedet satt inn sin egen våpendrager, Gunnar Hvamme. 

Både Øystein Stray Spetalen og Bjarne Skeie er selvskapte milliardærer og de har begge håvent inn på et eventyrlig riggmarked de siste årene.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere