NA24.no

Spetalens eiendom som er ringet inn i rødt, mens Fons tomt er merket med gult. Den enorme bryggen ligger på pynten.
Spetalens eiendom som er ringet inn i rødt, mens Fons tomt er merket med gult. Den enorme bryggen ligger på pynten.

Spetalens elleville bryggekrangel tilbake til start

Sist oppdatert:
Må møte på nytt fordi dommeren tråkket i salaten.

Til uken møter Øystein Stray Spetalen, staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Carl Christian Fon hverandre i Oslo tingrett. Igjen.

Stridens kjerne er en flytebrygge på 34 meter med plass til 16 båter som Fon har satt opp utenfor Spetalens landsted i Sandefjord. Han hadde opprinnelig lov til å bygge en brygge på 20 meter, men utvidet den så betydelig. Staten er saksøkt grunnet en klage på deres forvaltningsvedtak.

I første runde i tingretten vant Spetalen frem, men saken ble anket til lagmannsretten. Der kom den imidlertid ikke da lagmannsretten opphevet dommen.

På grunn av at den ble underskrevet av feil dommer.

Nå skal den altså opp i tingretten igjen. 

Øystein Stray Spetalen sin rettsbatalje begynner på nytt.


Kamphaner
Milliardæren og investoren Øystein Stray Spetalen har kranglet med sin hyttenabo, entreprenøren Carl Christian Fon, i årevis.

Tidligere har striden også involvert campingvogner i strandsonen, men nå er det Fons enorme flytebrygge som får Spetalen til å se rødt.

I 1997 kjøpte Spetalen en gedigen strandeiendom på Berganodden på Østerøya av Berit Bettum for 16 millioner kroner.

Fon eier en større landbrukseiendom som grenser mot Spetalens. 

Mangeårig sak
Spetalen klaget på Fons brygge til Sandefjord kommune. Kommunen kom først til at bryggen ikke var lovlig godkjent, men endret så synspunkt og besluttet at saken ikke skulle forfølges.

Spetalen tok så saken videre til Fylkesmannen i Vestfold, som avviste at det er et krav om byggesaksbehandling av naboens bryggeutvidelse.

Så i 2012 gikk han til søksmål mot staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Carl Christian Fon.

Spetalen har tidligere sagt at han ikke akter å gi seg i denne saken før den eventuelt er avgjort i høyesterett. Han mener at dette dreier seg om prinsipper, og at en dom i denne saken vi gi ham en pekepinn på hvordan han selv kan opptre i strandsonen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere