NA24.no

Spiller jojo med Pan Fish

Sist oppdatert:
Verdien på John Fredriksens nyervervede Pan Fish-aksjer svinger tirsdag morgen med flere hundre millioner kroner på Oslo Børs.

(NA24): Markedet synes å være usikker på hvor mye Pan Fish skal prises til etter fusjonen med Marine Harvest. I løpet av den første halvtimen etter åpning har kursen på Pan Fish svingt med nesten 20 prosent.

Rett etter åpning steg kursen til 5,50 kroner, for deretter å falle som en sten til 4,93 kroner. Klokken 09.40 er kursen på full fart opp igjen, og aksjen handles i skrivende stund for 5,17 kroner. Volumet er ekstremt stort - på under en time er det omsatt Pan Fish-aksjer for nesten 120 millioner kroner. Aksjen er dagens mest omsatte.

I fusjonen med Marine Harvest sikret John Fredriksen seg rundt 30 prosent av Pan Fish. Det betyr at verdien på Fredriksens aksjer har falt og steget med et par hundre millioner kroner en iskald marsmorgen i Oslo.

Fredriksens aksjepost i Pan Fish har med en kurs på 5,17 kroner aksjen en verdi på 2,1 milliarder kroner.

Pan Fish-aksjen var ikke omsatt mandag, men fredag stod kursen i 4,36 kroner. Sammenlignet med fredag er dermed Pan Fish-kursen opp over 15 prosent.

Like godt går det ikke for børsen for øvrig.

Med få unntak lyser det stort sett rødt over hele fjøla tirsdag morgen.

Alle de store aksjene faller, med Norsk Hydro i tet. Hydro-aksjen er ned 1,60 prosent. Statoil faller med 0,70 prosent, mens den lille oljeyndlingen DNO er ned med 1,84 prosent.

Oljeaksjene faller etter at oljeprisen falt kraftig på slutten av gårsdagen. Tirsdag morgen korrigerer oljeprisen noe opp igjen, men ikke nok til å ta igjen fallet fra i går.

Et fat nordsjøolje handles klokken 09.50 for 62,56 dollar. Midt på dagen i går ble nordsjøoljen omsatt for 64,1 dollar fatet.

Ett av få lyspunkt blant tungvekterne på Oslo Børs er Storebrand, som stiger med 0,68 prosent. Selskapet fortsatt tirsdag tilbakekjøpet av egne aksjer, slik det har gjort jevnt og trutt den siste tiden. Det bidrar til å trekke kursen opp.

Klokken 10.00 - etter en times handel - står hovedindeksen ved Oslo Børs i 370,86 poeng, en nedgang på 0,71 prosent sammenlignet med mandag.

I Europa er det også stort sett røde tall å lese. CAC40 i Paris faller med 0,51 prosent, mens Dax-indeksen i Frankfurt og FTSE-indeksen i London er ned med 0,65 prosent.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere