NA24.no

Spiller opp med overskudd

Sist oppdatert:
Godt år for Free Record Shop som nå er overtatt av verdens største spillkjede.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Med spillkjeden Gamestops oppkjøp av Free Record Shop tidligere i år, skal alle platekjedens butikker i Norge i utgangspunktet konverteres til Gamestop-butikker.

NA24 - din næringslivsavis

Men det er foreløpig uvisst om Gamestop kommer til å satse videre på musikk. Heller ingen i Gamestop-kjeden vil kommentere hva som skjer videre med Free Record Shop-butikkene. Per i dag er det ingen Gamestop-butikker i Norge som selger musikk.

Free Record Shop kan likevel glede seg over at enden på visa ble god.

Solide tall
Årsregnskapet for 2007 viser en solid utvikling. Det ble omsatt for nesten 350 millioner kroner, mot 326 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte på rundt 3,3 millioner kroner, mot 1,5 millioner kroner i 2006.

Resultat før skatt kom 2,4 millioner kroner, mot 266.000 kroner året før. Ved årets utgang hadde selskapet en egenkapital på litt over 13 millioner kroner.

Nedgang i musikksalget
Men salget av musikk har gått ned og salget av spill har gått opp. Voksne som barn og unge har begynt å kaste seg på spillbølgen og det lastes ned mye fra nettet.

Tall fra IFPI Norsk platebransje vitner samtidig om en nedgang i omsetningen av musikk i Norge i 2007. Salget av fysiske produkter som album, singler og musikk-DVD-er hadde en nedgang på fire prosent sammenlignet med 2006.

Free Record Shop er opprinnelig et hollandskeid selskap som ble startet for 13 år siden. Butikkene er konsentrert rundt Sentral-Europa og består av til sammen 400 butikker. I Norge hadde Free Record Shop 50 utsalgssteder ved utgangen av 2007.

Det norske konsernet består foruten av morselskapet Free Record Shop Norway også av datterselskapet Hysj-Hysj Norge.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere