NA24.no

Spillmonopol faller

Sist oppdatert:
Det første spillmonopolet i Skandinavia står for fall. Nå får Giske økt motstand.

Nå skal det danske spillmarkedet liberaliseres. Den danske regjeringen offentliggjør tirsdag planene som vil avslutte et 60 års langt monopol. Det melder Jyllands-Posten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dermed er det fritt fram for utenlandske aktører å konkurrere med Danske Spil på alt annet enn Lotto og skrapespill. Aktørene som vil inn på markedet må imidlertid betale lisens til den danske staten.

Taper andeler
Lisensen skal sikre kontroll med pengestrømmen og bidra til å minske risikoen for spillegalskap. Videre skal avgiften fra spilleselskapene sikre et forutsatt tilskudd til kultur og idrett.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Lovforslaget om liberaliseringen skal være klar etter sommerferien, skriver Jyllands-Posten.

Giske taper
- Monopolene i Skandinavia er blant de sterkeste i Europa, sier kampanjeleder Kjell Hanssen i Unibet til NA24 Propaganda.

Han tror forslaget vil mykne opp resten av monopolene i Europa.

- Vi har tatt sikte på å få drahjelp fra Danmark og Sverige. Og dette forslaget er et steg i riktig retning.

- Jeg tror dette vil være et snøskred uten like - og da kan Trond Giske slåss så mye han vil for å beholde monopolet.

Initiativet i Danmark skyldes politisk press fra EU om en fri konkurranse. Overskuddet i Danske Spil er også blitt mindre. En rekke utenlandske aktører skal også har annonsert ulovlig, noe som har ført til at det danske selskapet har tapt markedsandeler.

Stoppet Pokerstars
I Norge annonserte Pokerstars i februar ulovlig på Finn.no og Sol.no. Disse ble etter noen uker stoppet av Lotteritilsynet.

I brevet som ble lagt ut på tilsynets sider kunne man lese at nettstedene kunne vente seg dagsbøter på 5.000 kroner hvis nettstedene ikke fjernet annonsene innen fristen.

Kjell Hanssen mener norske medier er tøffere enn andre på akkurat dette området.

- Mediene våger å utfordre myndigheter og lover. Men det er kanskje ikke så rart. Mediehusene har jo ikke noe å tape. Det er spillselskapene som må ta regningen.

Les mer: Stopper ulovlige pokerannonser

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere