*Nettavisen* Økonomi.

Spillselskap til himmels på børsen

Det norske spillselskapet Funcom har tidligere laget spillet Age of Conan. Foto: (Scanpix)

Investorene setter pris på Funcom.

Det norske spillselskapet Funcom stiger 15 prosent ved lunsjtider onsdag og er ett av de mest omsatte selskapene.

Oppturen skyldes ifølge E24 at Funcom nå er i full gang med utviklingen av et nytt Lego-spill, og samtidig er i ferd med å sette i gang betatesting for utvalgte spillere.

Børsen stiger
En lang rekke aksjer stiger på Oslo Børs onsdag formiddag.

Blant de mest omsatte finner man Hydro med oppgang på 0,31 prosent. Statoil og Yara stiger også med oppganger på 0,53 og 0,23 prosent. Marine Harvest er opp 1,23 prosent.

REC Silicon er blant få selskaper som faller, med 3,11 prosent.

Stiger i Europa
På børsen i London steg FTSEurofirst 300-indeksen i tidlig handel onsdag med 0,2 prosent til 1.303,54. I Frankfurt i Tyskland var Dax-indeksen opp 0,69 prosent til 9.402, mens CAC 40 i Paris økte med 0.31 prosent til 4,367,45.

– Bekymringen om de tre K'ene avtar, blant annet fordi vinteren i USA går mot slutten. Samtidig påvirker konflikten på Krim ikke lenger markedene, og det kommer signaler om nye økonomiske stimuleringstiltak i Kina, mener analytikeren Evan Lucas.

– Det betyr at markedene på kort sikt vil fortsette å stige, med USA og Kina som de viktigste drivkreftene. Tegnene til stabilitet eller vekst vil støtte oppunder varehandel og handel med aksjer, sier Lucas ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Oljeprisen steg noe onsdag, i påvente av nye tall for lagerbeholdningene i USA. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 107,16 dollar per fat, opp 17 cent fra tirsdag, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 20 cent til 99,39 dollar fatet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag