NA24.no

Spillversting kutter stillinger

Selskapet bak det kontroversielle dataspillet Grand Theft Auto sliter i motbakke.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det var forutsett at it-selskapet Take-Two Interactive Software gikk dårlig, men tapet i årets tre første måneder på 51,2 millioner dollar var verre enn forventet. Selskapet skal nå kutte stillinger for å spare inn 25 millioner dollar årlig innen 2008, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet har hatt store problemer den siste tiden. I 2006 endte selskapet med et tap på 50,4 millioner dollar, det har høstet kritikk for dårlige resultater, regnskapsføringsproblemer og kontrovers rundt et av spillene.

Selskapet har blitt beskyldt for å ha blåst opp driftsinntektene og nå er det en opsjonsskandale som står og banker på døren.

Det ene av Take-Twos spill i serien Grand Theft Auto ble så kritisert for sitt seksuelle og voldelige innhold at det ble fjernet fra flere butikker. Tidligere i år fikk misfornøyde aksjonærer nok. Da fjernet de selskapets toppsjef og flere av direktørene.

Selskapet oppgir ikke eksakt hvor mange av de 2.100 ansatte som må finne seg noe nytt å gjøre, men det skal være et betydelig antall som går under sparekniven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere