*Nettavisen* Økonomi.

Spionasje i Venezuela

Visepresidenten i Venezuela sier de har arrestert offiserer som utleverte informasjon til USA.

26.01.06 05:06

Det har lenge vært et anspent forhold mellom Venzuela og USA vedrørende det amerikanerne kaller opprusting fra Venezuelas side.

Nå har regjeringen i Venezuela offentliggjort at de har arrestert flere offiserer som har gitt informasjon av militær karakter til det amerikanske Pentagon.

- Forlot landet
- Noen lavere offiserer har utlevert informasjon til Pentagon. Vi har innbrakt noen av offiseren, mens det kan virke som om noen har forlatt landet allerede, sier Jose Vincente Rangel, visepresident i Venezuela til AP.

Han ville ikke gå nærmere inn på hvilken type informasjon det var snakk, og heller ikke om det var sensitiv informasjon. Det som synes å være klart er at informasjonen har gått via den amerikanske ambassaden i Caracas.

Brian Penn, talsmann ved den amerikanske ambassaden, ville ikke kommentere påstandene om at ambassaden er involvert.

- Internt anliggende
- Vi har ikke fått noen informasjon om dette fra Venezuelanske myndigheter. Dette er et internt anliggende for Venezuela, sier han.

President Hugo Chavez har tidligere anklaget den amerikanske regjeringen for konspirere mot hans land. Dette har blitt benektet av amerikanske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.