NA24.no

Spiste for 300 kroner - ga 23.000 i tips til servitør

VILLE GJØRE NOE: En mann som kaller seg Mike ga favorittservitøren sin 3000 dollar - over 22.000 norske kroner - i tips for å hjelpe henne i en kjedelig situasjon. Foto: ReeSpechtLife.com
VILLE GJØRE NOE: En mann som kaller seg Mike ga favorittservitøren sin 3000 dollar - over 22.000 norske kroner - i tips for å hjelpe henne i en kjedelig situasjon. Foto: ReeSpechtLife.com
Sist oppdatert:
- Hvis du bestemmer deg for å dele dette, ikke bruk navnene våre.

En kvinnelig servitør i New York fikk seg litt av et sjokk da en av stamgjestene hennes gjorde opp regningen nylig, skriver Business Insider.

Mannen - som kun går under navnet Mike - hadde bare spist og drukket for 43,50 dollar - 325 kroner, men ga hele 3000 dollar, altså over 22.600 kroner i tips.

- Ikke la det stoppe med deg
Tidligere samme måned hadde servitøren fortalt mannen at hun kom til å bli kastet ut av leiligheten sin.

Bak på regningen med den unormalt gode tipsen hadde han skrevet en beskjed til favorittservitøren - som han sannsynligvis har lært å kjenne gjennom sine mange besøk på spisestedet.

1. Gå inn på ReeSpechtLife.com og lær.

2. Ikke la «gi det videre» stoppe med deg.

3. Siden dette ikke handler om deg og meg, hvis du vil dele dette, ikke bruk navnene våre.

Som en avslutning på lappen skriver mannen - som mest sannsynlig er en skuespiller på Broadway: Takk for at du har vært her under alle mine show, både av og på Broadway. Jeg håper at noen en dag gir så mye kjærlighet og lykke til verden som du gjør.

- Passende tid
I et intervju med ABC News fortalte Mike at det var læreren hans sitt prosjekt og stiftelse ReesSpechtLife.com som gjorde at han kom på tanken om å hjelpe servitøren.

Stiftelsen ble dannet av naturfagslæreren Rich Specht, etter at hans 22 måneder gamle sønn druknet i en dam mens familien forberedte seg på stormen Sandy i 2012. Tanken bak stiftelsen er at man skal gjøre noe godt for andre, og at de gjør det videre.

- Denne kvinnen har servert oss i over et år nå. Hun er et vakkert individ, og hun pratet om at hun hadde fått varsel om at hun kom til å bli kastet ut av leiligheten sin. Jeg tenkte på læreren min og følte at det nå var en passende tid å gjøre det på.

Mike forteller videre at han valgte å gi 3000 dollar i tips fordi han vet at leieprisene i New York er høye. 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere