NA24.no

Splitter Aker American

Aker Philadelphia-verftet noteres på egenhånd når splitten av Aker American Shipping er sluttført.

Styret i Aker-kontrollerte Aker American Shipping har nå bestemt seg for å stå løpet ut i forhold til en oppdeling av Aker American i et rederi og et verftsselskap.

NA24 - din næringslivsavis

- Både skipsverftet og rederiet står godt på egne ben. Rendyrking i to selvstendige, børsnoterte selskaper vil synliggjøre verdier for aksjonærene. Dette er et offensivt grep i den videre satsingen i det amerikanske markedet, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker og styreformann i Aker og Aker American Shipping.

Emisjon i verftsdelen
Det er Verftsvirksomheten, Aker Philadelphia Shipyards, som skilles ut i et eget selskap med samme navn. Aker mener Verftet har en verdi på 70 til 80 millioner dollar i forbindelse med fisjonen.

Planen er å gjennomføre et spredningssalg av aksjene i det nye verftskonsernet, og samtidig gjennomføre en emisjon i Aker Philadelphia på i størrelsesorden 25 til 30 millioner dollar. Prising vil bli satt i en bookbuilding-prosess.

Når fisjonen er sluttført skal både Aker American Shipping og Aker Philadelphia Shipyards drives som selvstendige børsnoterte selskaper. Aksjonærene i Aker American vil få fortrinnsrett til å plukke opp aksjer i det nye verftsselskapet.

Nedsalg
Det som blir igjen i Aker American er produkttankflåten som er under bygging ved Aker Philly, samt to bøyelasterskip. Skipene er leid ut på lange bareboatkontrakter til det stor amerikanske rederiet Overseas Shipholding Group. Totalt skal det bygges opp en flåte på minst 10 produkttankskip.

Kjell Inge Røkkes Aker Holding ASA skriver at de vil sikre seg aksjer i det nye verftskonsernet som gir en eierandel på rundt 53 prosent, mens de signaliserer at det er aktuelt å selge seg ned fra 53 prosent i Aker American.

- Dette har sammenheng med at amerikanske bestemmelser kan komme til å legge begrensinger på Akers videre maritime satsing utenfor USA, skriver Aker om nedsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere